Σύνολο Χορωδίας

17 Σεπτεμβρίου 2018

Η παιδική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης λειτούργησε με την ίδρυση του Σχολείου το 1992 και από το Σεπτέμβριο του 1996 τη διευθύνει η Αγγελική Κρίσιλα. Η χορωδία αποτελείται από 50 μέλη και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα όλων των εποχών.

Σκοπός της χορωδίας είναι να φέρει τα παιδιά σε άμεση επαφή με τη χορωδιακή πραξη και παράλληλα να πλουτίσει τις μουσικές τους γνώσεις μέσα από τα έργα των συνθετών της χορωδιακής μουσικής.

Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε συναυλίες, χορωδιακά φεστιβάλ, διαγωνισμούς και έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά προγραμματα και διεθνείς συναντήσεις. Πήρε μέρος στις θεατρικές παραστάσεις “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη, “Τρωάδες” του Ευριπίδη (παραγωγές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης) και στις Όπερες ”Tosca”, ”La Bohéme” του G.Puccini και ”Hänsel und Gretel” του Engelbert Humperdinck (παραγωγή της ‘Οπερας Θεσσαλονίκης του Κ.Θ.Β.Ε).

Χορωδία ΜΣΘ στο soundcloud

Μεγάλη τιμή για τη χορωδία ήταν η πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για να ανοίξει την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών 2001 προς τιμήν του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλου. Σημαντική ήταν η συμμετοχή της χορωδίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην ”3rd Word Summit on Media for children” και στην Χριστουγεννιάτικη εορταστική συναυλία προς τιμήν των Παλλινοστούντων Ομογενών, που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Δεκέμβριο του 2004, με πρόσκληση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παρίσι κατά την ελληνική συμμετοχή της Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση της ΕΧΡΟ του 2008. Επίσης, συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο έργο ”Όλβιος Τάφος” του Μιχάλη Αδάμη σε Α’ εκτέλεση.

Τον Απρίλιο του 2010 έδωσε συναυλία στο Stanislas College στο Delft της Ολλανδίας και τον Φεβρουάριο του 2015 στο Ζωγράφειο Σχολείο στη Κωνσταντινούπολη…

Τον Δεκέμβριο του 2016,  έδωσε Χριστουγεννιάτικη συναυλία στη Ροτόντα, στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ “Χριστούγεννα Μαζί” του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έλαβε μέρος στα Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών  που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Gregory Charles, Basilio Astulez, Αντώνη Κοντογεωργίου, Yoshihisa Matthias Kinoshita και Tigran Hekekyan, Sanna Valvanne, Barbara Hendrics, Ceren Oran, Fred Sjoberg (2011-2019) και συνεργάστηκε με τα φωνητικά συγκροτήματα Mezzotono – Ιταλία και Foolmoon – Ουγγαρία (2023). 
Η χορωδία έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως οι: Ανθή Τατσιούλη, Πέτρο Γαϊτάνο, Αναστασία Μουτσάτσου, Νίκο Πορτοκάλογλου κ.α.

Τον Νοέμβριο του 2022, μετά  από πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,   συμμετείχε στη συναυλία ‘Με επίσημο ένδυμα- Αφιέρωμα στον Νίκο Πορτοκάλογλου”, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – ΜΟΥΣΑ. Η συναυλία προβλήθηκε στην ΕΡΤ3, ΕΡTFLIX, YOU TUBE κ.αMπορείτε να την παρακολουθήσετε  εδώ: https://youtube.com/playlist?list=PLxnViqPSZiSRvu2MNycWaD_4l1GaGaA1u&si=-5iKpPUZ2zvpwfT8

Τα έτη 1997, 1999 και 2000 απέσπασε πρώτα βραβεία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης απέσπασε αργυρά μετάλλια στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ρόδου (1999), στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθηνών (2000) και στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθηνών “Χορωδιακή Ολυμπιάδα” (2004) που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Πολυφωνία. To 2009 συμμετείχε στο έργο eTwinning, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning 2009.

Η χορωδία έχει ηχογραφήσει τρία CD μετά το 2000 με τίτλους ”Ευ ηχείν”, ”By the riverside” και ”επί γης ειρήνη” για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες πατώντας εδώ.

Τη Χορωδία συνοδεύει στο πιάνο η Σοφία Ζουμή.

Όλα τα βίντεο της χορωδίας ΜΣΘ – Λίστα αναπαραγωγής

Άνοιγμα στο YouTube

Συναυλία με το Νίκο Πορτοκάλογλου

Μετρώ Τα Κύματα

Τα Καράβια Μου Καίω

Μαζί

Choir of the Music School of Thessaloniki | TEDxUniversityofMacedonia

Alleluia, αυτοσχεδιασμός σε πεντατονική κλίμακα