Σύνολο σαξοφώνων

17 Σεπτεμβρίου 2018

Το σύνολο σαξοφώνων του Μ.Σ.Θ. αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε προχωρημένο επίπεδο σπουδών σαξοφώνου. Πρωτοξεκίνησε την πορεία του το 2000 υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό του καθηγητή σαξοφώνου Θεόφιλου Σωτηριάδη. 

Κύριος άξονας του ρεπερτορίου είναι η τζαζ μουσική, ενώ έμφαση δίνεται και σε άλλα είδη όπως κινηματογραφική μουσική, κλασική μουσική, βαλκανική μουσική, αυτοσχεδιαζόμενη μουσική καθώς και συνθέσεις των ίδιων των μαθητών του συνόλου. 

Στην πολυετή πορεία του το σύνολο έχει εμφανιστεί σε δεκάδες εκδηλώσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά: συναυλία ενώπιον του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου (2003), συναυλία του Μ.Σ.Θ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004), εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ ”Δημήτρια στα Σχολεία” (Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. 2010).

Βαλκανική πλατεία (στα διασυμμαχικά νεκροταφεία του Δήμου Σταυρούπολης, 2010), Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning (2010), ημερίδες της Περιφέρειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για το ασφαλές internet (2010-2011) κ.α.

Άπο το 2004 μέχρι και το 2012-2013 υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο Αστέριος Μοσχογιάννης.

Λίστα αναπαραγωγής βίντεο

Άνοιγμα στο YouTube

[Όλο το υλικό παραχωρήθηκε από τον Αστέριο Μοσχογιάννη]