Θέατρο “Θεοπίστη Οσλιανίτου”

5 Οκτωβρίου 2016

Το θέατρο του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2006 και είναι πλέον μια σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 400 περίπου ατόμων. Αποτελείται από τη σκηνή, τα παρασκήνια, δύο καμαρίνια, ένα μικρό φουαγιέ, την πλατεία, το χώρο ελέγχου (control room) με κονσόλα ήχου, φώτων και  υλικοτεχνικό εξοπλισμό κατάλληλο για τις ανάγκες του χώρου. Έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει πλήθος εκδηλώσεων όπως απλές ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια, συναυλίες, μουσικο-χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος παραστάσεων τόσο του σχολείου όσο και άλλων φορέων που φιλοξενήθηκαν σε αυτό.

Καταστατικό λειτουργίας θεάτρου Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνοι καθηγητές θεάτρου: οι υπεύθυνοι καθηγητές του σχολείου που ορίζονται στο θέατρο δεν εκτελούν καθήκοντα ηχολήπτη, και εργάζονται στο χώρο εντός σχολικού ωραρίου. Οι αρμοδιότητές τους είναι οι παρακάτω όπως ορίζονται μετά από την σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης, (19/9/2012) :

– Ο χώρος του θεάτρου αποτελείται από τα παρασκήνια, την σκηνή, την πλατεία, και τον χώρο ελέγχου. Οι υπεύθυνοι καταγράφουν το υπάρχoν υλικό κάθε σχολικό έτος και ενημερώνουν την διεύθυνση για απόκτηση νέου, καθώς και για φθορές.
– Τηρούν ημερολόγιο χρήσης θεάτρου και ημερολόγιο control.
– Είναι δέκτες όλων των θεμάτων που αφορούν τη χρήση του χώρου, και προσπαθούν από κοινού με την εύρυθμη λειτουργία του θεάτρου..

Όροι χρήσης θεάτρου

1. Για να δοθεί το θέατρο θα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος σκηνής, και υπεύθυνος control οι οποίοι και θα παρευρίσκονται στους χώρους αυτούς καθ’ολη τη διάρκεια της χρήσης του θεάτρου.

2. Ο χώρος παραλαμβάνεται από τον εκάστοτε υπεύθυνο του θεάτρου και παραδίδεται σε αυτόν με την λήξη της καθορισμένης χρήσης που έχουν υποδείξει οι αιτούντες στο ψηφιακό ημερολόγιο.

3. Ο χώρος παραδίδεται σε άριστη κατάσταση και παραλαμβάνεται στην ίδια.

4. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται (μικρόφωνα, βάσεις, μπαλαντέζες κλπ) καταγράφονται από τους χρήστες του χώρου στη σχετική αίτηση.

5. Σχετικά με τις διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες, ενημερώνεστε από το Ημερολόγιο Αμφιθεάτρου.

Για την ομαλή λειτουργία του θεάτρου παρακαλούνται οι υπεύθυνοι καθηγητες/τρεις των επισήμων εορτών-εκδηλώσεων του σχολείου να αναφέρουν στο σχετικό μειλ τον τεχνικό-τεχνολογικό εξοπλισμό τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από τη γενική πρόβα και όχι τελευταία στιγμή. Κατά την γενική πρόβα απαιτείται από την ομάδα ηχοληψίας 15′ sound check χωρίς παρουσία εμπλεκόμενων και 15′ πριν τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος για αποκατάσταση του χώρου.

6. Συμπληρώνετε τη σχετική συνημμένη αίτηση (για τη σχολική κοινότητα του Μ.Σ.Θ.) και την αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση msththeatro@gmail.com

7. Η επεξεργασία των αιτήσεων χρήσης του θεάτρου γίνεται από 3 έως 5 εργάσιμες ημέρες από τους υπεύθυνους καθηγητές του θεάτρου.

Αίτηση

Κατεβάστε την παρακάτω αίτηση και στείλτε την στην ηλεκτρονική διεύθυνση msththeatro@gmail.com

Αίτηση χρήσης θεάτρου του ΜΣΘ – αρχείο doc

[Το κείμενο συντάχθηκε από την Ευαγγελία Μητσοπούλου, Κώστα Ζαφειρίου, Λουκία Σβορώνου]