Οι πρώτοι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Στη φωτογραφία (από δεξιά προς αριστερά) η διευθύντρια Μερόπη Δερβισοπούλου, οι καθηγητές μουσικής Κύρκου Στέλλα και Μπαρούτας Ιωάννης και οι πρώτοι μαθητές του σχολείου το Σεπτέμβριο του 1992

Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία του Μ.Σ.Θ.

Ίδρυση

Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1992. Στεγάστηκε αρχικά σε λίγες αίθουσες του Παπαφείου Ιδρύματος και το σχολικό έτος 1992-1993 λειτούργησε με δύο τμήματα στην Α’ τάξη Γυμνασίου μετά από επιλογή 46 μαθητών και λίγους αποσπασμένους και ωρομίσθιους καθηγητές.

1992

Στελέχωση

Το Μ.Σ.Θ. στελεχώθηκε με μόνιμο διδακτικό προσωπικό γενικής παιδείας και μουσικών μαθημάτων.

1994

Μεταστέγαση στα εκπ. Βασιλειάδη

Το σχολείο μεταστεγάζεται στα εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη στη Θέρμη ύστερα από προσπάθειες των φορέων του σχολείου μαζί με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

1995

Ωρολόγιο Πρόγραμμα μουσικών μαθημάτων

Εφαρμόζεται πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα στα περισσότερα μουσικά μαθήματα.

1997

Νέο κτίριο στην Πυλαία

Το Μ.Σ.Θ. μεταστεγάζεται στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην Πυλαία, όπου βρίσκεται έως σήμερα. Η μαθητική κοινότητα αυξάνεται σταδιακά.

1998

Ιστοσελίδα

Έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του σχολείου με πρωτοβουλία της καθηγήτριας πληροφορικής Αναστασίας Πένογλου. Μαθητές του συνόλου Πληροφορικής "e-εκδήλωση: Η ιστοσελίδα του σχολείου" δούλεψαν ακατάπαυστα για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό από προγράμματα και ηχογραφήσεις εκδηλώσεων καθώς και από αρχεία μηχανογράφησης του σχολείου.

2003

Νέο Αμφιθέατρο

Ανακατασκευάστηκε πλήρως το Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων, ένα έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

2006

Ελαιοχρωματισμός κτιρίου

Το κτίριο του σχολείου απέκτησε μοντέρνα όψη με έντονα χρώματα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

2011

Νέα ιστοσελίδα

Ομάδα καθηγητών του Μ.Σ.Θ. ανέλαβαν να οργανώσουν το υλικό της παλιάς ιστοσελίδας και να το παρουσιάσουν σε νέα μορφή που σχεδίασε και ανέπτυξε ο απόφοιτος του Μ.Σ.Θ. Κων/νος Γεωργιάδης Φιλίκας.

Νέα ιστοσελίδα

Το 2019 ξεκίνησε η σχεδίαση και ανάπτυξη της καινούριας ιστοσελίδας από τον εκπαιδευτικό θεωρητικών της μουσικής Βασίλειο Μπαρλαγιάννη. Το υλικό της παλιάς ιστοσελίδας μεταφέρθηκε ολόκληρο σε νέο περιβάλλον και ταξινομήθηκε σε νέες κατηγορίες και ετικέτες για την ευκολότερη πλοήγηση του χρήστη. Ο τελικός χρήστης απολαμβάνει μια σύγχρονη ιστοσελίδα, ευανάγνωστη σε κινητές συσκευές και με μειωμένη την κατανάλωση δεδομένων κατά την περιήγησή του από 4 έως 10 φορές. Έναρξη λειτουργίας την 1/1/2020.

2019

Εποχή COVID-19

Στις 10 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων λόγω του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, εκείνη την ημέρα, έθεσε αμέσως σε λειτουργία την εφαρμογή ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Moodle, πριν καν ανακοινωθούν οι εφαρμογές ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, οι οποίες, αφότου ανακοινώθηκαν, υπολειτουργούσαν σε μέγιστο βαθμό μέχρι το Πάσχα του 2020 (σαράντα περίπου μέρες μετά). Διαχειριστές: Βασίλειος Μπαρλαγιάννης και Ελισσάβετ Πολιτίδου.

2020

Ενίσχυση δικτυακών υποδομών

Τον Ιούλιο του 2021 πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στα γραφεία και τις περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας με δύο νέες γραμμές των 50Mbps.

2021