Ειρήνη Μωσαΐδου-Καμπαδάκη

2 Δεκεμβρίου 2011

Η Ειρήνη Μωσαΐδου-Καμπαδάκη σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Φιλοσοφία στη Σορβόννη και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του διδακτικού έργου της ασχολήθηκε με την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών, των εικαστικών τεχνών και του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία καθώς επίσης με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές. Με τους μαθητές της πήρε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς και κέρδισαν παγκόσμια βραβεία.

Υπηρέτησε επί οχτώ χρόνια ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από τη θέση αυτή οργάνωσε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές, προγράμματα συνεργασίας για σχολεία, παγκόσμιο διαγωνισμό και διάφορες πολιτιστικές δράσεις. Συμμετείχε στις Οργανωτικές Επιτροπές των Περιφερειακών Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων (θέατρο, μουσική, χορός, ζωγραφική) και συνεργάστηκε με πολιτιστικούς φορείς, μουσεία, δημοτικές αρχές κ.ά. για την οργάνωση εκδηλώσεων. Υπήρξε Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Β.Ε. Πτυχιούχων Πανεπιστημίου καθώς και Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων σχεδίασε και συντόνισε προγράμματα και διαγωνισμούς σε τοπικό, πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπήρξε μέλος οργανωτικών επιτροπών παγκόσμιου και πανελλήνιων συνεδρίων. Διετέλεσε επί 18 χρόνια μέλος της συντακτικής επιτροπής και διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού COMMUNICATION, μέλος της Επιτροπής της Δυτικής Ευρώπης (CEO) της F.I.P.F. και συντονίστρια της ευρωπαϊκής μαθητικής διαδικτυακής εφημερίδας La souris à l’ école. Ήταν εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια. Εργασίες της δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει συγγράψει (σε συνεργασία) το βιβλίο Για ένα δημιουργικό σχολείο. Πολιτιστική δράση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης 2006-2011. Μιλάει γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Το 2001 τιμήθηκε από το Γαλλικό κράτος με τη διάκριση του Ιππότη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Διηύθυνε το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης επί 7 χρόνια (2011-2015 και 2017-2020) από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Αυγούστου 2020.