Στιγμιότυπα από την παρουσίαση CD ΜΣΘ

30 Νοεμβρίου 2018

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη δεύτερη κατά σειρά δισκογραφική παραγωγή του με τίτλο “Νεανικές Δημιουργίες 2017-2018”.

Μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν και ερμήνευσαν πρωτότυπες βραβευμένες συνθέσεις τους, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο CD με τίτλο Νεανικές Δημιουργίες 2017-2018. Οι ηχογραφήσεις έγιναν το Νοέμβριο και το Μάρτιο του 2018 στο Εργαστήριο Τεχνολογιών Ήχου και εικόνας ΤΕΧΝΕΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Την ηχοληψία, την επεξεργασία, το mastering του CD έκανε ο Φώτης Σακαλής, τη σχεδίαση του εντύπου οι γραφίστες Χρήστος Διττόπουλος και Μάνος Τσεσμελής. Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν είναι στιγμιότυπα από τις ηχογραφήσεις στο Εργαστήριο και τον χώρο του Μ.Σ.Θ., τις οποίες αποτύπωσε με τον φωτογραφικό της φακό η Ευγενία Σκολίδη, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι οι Ευαγγελία Μητσοπούλου και Παναγιώτα Τσόκα.

Συμμετείχαν οι: (συνθέτες) Θεοδώρα Καλογήρου, Παναγιώτα Μυσερλή, Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και (ερμηνευτές) Κατερίνα Κάιφα, Ανδρέας Καρκαφίρης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ελισάβετ Τσικαντέρη.

Την παρουσίαση προλόγισαν οι: Φώτης Σακαλής, Ε.Τ.Ε.Π. στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Βασίλης Μπακόπουλος, συνθέτης, χημικός-μηχανικός, κιθαρίστας των «Φόρμιγξ». Την εκδήλωση παρπουσίασε η Ευαγγελία Μητσοπούλου, καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Το CD διατίθεται δωρεάν στο σύνδεσμο https://soundcloud.com/mousthess1