Οκτώβριος 2017 - 4η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δράσεις την 4η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

4 Οκτωβρίου 2017

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, διοργανώθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης δράσεις με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Κυπάρο Δημήτριο. Όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν βιωματικά σε μια σειρά ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων και παράλληλων δράσεων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν την ταινία “Invictus” (Ανίκητος) (2009). Πρόκειται για μια αθλητική – αντιρατσιστική ταινία που προτάθηκε για 3 όσκαρ, με πρωταγωνιστές τον Μόργκαν Φρίμαν και τον Ματ Ντέιμον σε σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και εστιάζει στη ζωή του ιστορικού προέδρου της Ν. Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και την προσπάθειά του να φιλοξενήσει η χώρα του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπυ το 1995. Εν μέσω φυλετικών διαφορών και διακρίσεων που συνεχίζουν να διχάζουν τον πληθυσμό, ο νεοεκλεγείς τότε Μαντέλα βάζει σκοπό να δώσει ένα κοινό όραμα και να ενώσει και πάλι το έθνος, μέσα από το πνεύμα του Αθλητισμού. Ο αθλητισμός βρίσκει και πάλι τον τρόπο και έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, να γεφυρώσει διαφορές και, δρώντας αδιόρατα και καταλυτικά, να ενώσει τελικά τους ανθρώπους. Η ταινία κατά γενική ομολογία ενθουσίασε τους μαθητές και κατάφερε να τους μεταδώσει πολλαπλά μηνύματα.
Κατόπιν, οι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϋ, τένις, badminton, σε παραδοσιακά παιχνίδια κτλ., ενώ παράλληλα λειτούργησαν και δύο βιωματικά εργαστήρια Χορωδίας και Εικαστικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρέη γραμματείας και διαιτησίας εκτέλεσαν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι συνέβαλαν ενεργά και στον οργανωτικό τομέα της συγκεκριμένης Αθλητικής Ημέρας.

Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ιδιαίτερα ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κυπάρος Δημήτριος συγχαίρουν όλους τους μαθητές για τη ζωντάνια, την ενεργητική συμμετοχή τους καθώς και την ευγενή άμιλλα και το ήθος που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των παραπάνω δράσεων και τους εύχονται καλή δύναμη για τη συνέχεια.