Συμμετοχή ομάδας ρομποτικής Μ.Σ.Θ. στον διαγωνισμό FIRST LEGO LEAGUE

14 Φεβρουαρίου 2019

Παρατίθεται ενημέρωση του κ. Πανταζή Φέτση

Αξιότιμη Κυρία Μωσαίδου,

Με το παρόν θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και κατ’ επέκταση το σχολείο ότι η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας έλαβε μέρος στα προκριματικά του Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά του FIRST LEGO LEAGUE με τίτλο INTO ORBIT (Σε τροχιά), που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 09/02 και την Κυριακή 10/02. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας, σε συνεργασία και για τη φετινή σεζόν με τη ΔΕΘ HELEXPO.

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας «MUSIC ROBOTS” κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μαζί με άλλες 15 ομάδες από τις 48 συνολικά που έλαβαν μέρος στα προκριματικά της Θεσσαλονίκης. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Μαρτίου όπου θα λάβουν μέρος ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Ο φετινός διαγωνισμός προσκαλούσε περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο να μεταφερθούν με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου και θα εξερευνούσαν, θα μάθαιναν, αλλά και θα έβρισκαν λύσεις στο σύμπαν, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, οι ομάδες έπρεπε να επιλέξουν και να λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του P r o j e c t. Έπρεπε να χτίσουν, να δοκιμάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο R o b o t G a m e . Κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά έπρεπε να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και να ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Όπως καταλαβαίνετε ο ανταγωνισμός, με την καλή του έννοια, ήταν μεγάλος και παρόλο το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους τα παιδιά για να προετοιμαστούν κατάφεραν μια σπουδαία πρόκριση που τους έκανε περήφανους εκπροσωπώντας το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους Αμανατίδη Κωνσταντίνο, Καλογήρου Φίλιππο, Κοσμίδη Αθανάσιο, Παπαπασχάλη Πασχάλη, Σεκέρογλου Βασίλειο, Σιδηροπούλου Χριστίνα, Σπύρου Οδυσσέα, Ψαροκωστόπουλο Ιωάννη.

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της ομάδας αλλά και προσωπικά για την υπομονή σας τα απογεύματα που συγκεντρώνεται η ομάδα, αλλά και για την διάθεση του χώρου και των υπολογιστών του σχολείου για την προετοιμασία μας.

Με εκτίμηση,
Πανταζής Φέτσης
Εκτελών χρέη προπονητή

Στην ομάδα ρομποτικής ΜΣΘ 2019 συμμετέχουν οι μαθητές:

Αμανατίδης Κώστας – Α΄ Λυκείου, Καλογήρου Φίλιππος – β΄ γυμνασίου, Κοσμίδης Αθανάσιος – Α΄ Λυκείου, Παπαπασχάλης Πασχάλης – β΄ γυμνασίου, Σεκέρογλου Βασίλης – β΄ γυμνασίου, Σιδηροπούλου Χριστίνα – α΄ γυμνασίου, Σπύρου Οδυσσέας – β΄ γυμνασίου, Ψαροκωστόπουλος Γιάννης – Α΄ Λυκείου