Συμμετοχή του Μ.Σ.Θ. στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία

Συμμετοχή του Μ.Σ.Θ. στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία

23 Δεκεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα, και την Τεχνολογία: ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, από 28/11 έως 02/12/2019.

Είκοσι οκτώ (28) μαθητές/-τριες του Λυκείου μας (23 της Β΄ και 5 της Α΄ τάξης), πήραν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο, το οποίο περιελάμβανε, παράλληλα, ιστορική αφήγηση, απαγγελία ποιημάτων και προβολή εικονογραφικού υλικού και έφερε τον τίτλο: «Μουσικές διαδρομές με εφαλτήριο την Αναγέννηση». Τα παιδιά, με το ταλέντο, το κέφι και τη ζωντάνια τους, παρουσίασαν ένα πρόγραμμά που αποκόμισε θετικότατα σχόλια από τους διοργανωτές και το κοινό. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να
επικοινωνήσουν με μαθητές/-τριες από δεκάδες άλλα σχολεία και να πάρουν μια γεύση και από
τα δικά τους project.

Εξάλλου, η συγκεκριμένη διοργάνωση πρόσφερε τη δυνατότητα της επίσκεψης και περιήγησης όχι μόνο στη Βενετία, αλλά και σε άλλες ξεχωριστές και με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον πόλεις της Β. Ιταλίας, όπως η Βερόνα και η Πάντοβα. Έτσι, θεωρούμε ότι η συνολικότερη εμπειρία του σημαντικού αυτού ταξιδιού εμπλούτισε γόνιμα τις μαθησιακές διαδικασίες που επιτελούνται στο πλαίσιο του σχολείου.

Θέλουμε, λοιπόν, ως συνοδοιπόροι και υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης, να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την υλοποίησή της και να συγχαρούμε τα παιδιά που πήραν μέρος, αλλά και τους γονείς-κηδεμόνες τους για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση.

Επιπρόσθετα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους που, με ιδιαίτερη προθυμία, διέθεσαν τον χρόνο και τη γνώση τους και βοήθησαν στην προετοιμασία των παιδιών και ειδικότερα: τον Δημήτρη Κυπάρο για τη διδασκαλία του παραδοσιακού χορού Γκάιντα Μακεδονίας, τη Γεωργία Τέντα για τη διδασκαλία των τραγουδιών, τον Δημήτρη Τασούδη για τη διδασκαλία των τζαζ αυτοσχεδιασμών, τον Θόδωρο Κατσαούνη για τη
διδασκαλία του μπουζουκιού, τον Στέφανο Κωφίδη για τη διδασκαλία των παραδοσιακών κρουστών, την Ευαγγελία Μητσοπούλου για τη μετάφραση των ποιημάτων του Τόλη Νικηφόρου στα ιταλικά, αλλά και όσους συναδέλφους διευκόλυναν την προετοιμασία μας, επιτρέποντας στα παιδιά να απουσιάσουν από το μάθημά τους και να πάρουν μέρος στις πρόβες.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στην Κατερίνα Τσιάρα, μητέρα
μαθήτριας που συμμετείχε στο πρόγραμμα, για τη διδασκαλία της κίνησης και τη χορογραφία και, τέλος, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μ.Σ.Θ. για την προσφορά οικονομικής συνδρομής 300 ευρώ, αλλά και για τη διαρκή υποστήριξη σε κάθε προσπάθεια των παιδιών του σχολείου μας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε το συγκεκριμένο project να αποτελέσει την προεγγραφή πολλών τέτοιων δράσεων από εδώ και πέρα.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές: Ευαγγελία Μόσχου, Γερασιμούλα Παπανδρίκου, Αντώνιος Βλέτσης.

ΒΙΝΤΕΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ Μ.Σ.Θ. ΣΤΟ 6ο ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ 

ΜΑΘΗΤΕΣ (σύνολο: 28) 

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ (5) 

1. Αδάμ Ζωή – Χιονιά 

2. Καραμούτη Λυδία 

3. Πολύζου Ιωάννα 

4. Σωτηρίου Ελισάβετ 

5. Τσικαντέρης Θεόδωρος – Ραφαήλ 

Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ (23) 

1. Αθανασιάδης Ιωάννης 

2. Αμανατίδης Γεώργιος 

3. Αμανατίδης Κωνσταντίνος 

4. Ασημήνας Χρήστος 

5. Αστεριάδου Καλυψώ-Μαρία 

6. Βογινδρούκας Χρήστος 

7. Γρηγοριάδου Μαρκέλλα 

8. Ζέκας Γεώργιος 

9. Καριέττη Μυρτώ – Ηλέκτρα 

10. Κοσμίδης Αθανάσιος 

11. Κωνσταντινίδης Παναγιώτης 

12. Μπαργιώτη Μαρία 

13. Νουαόγκου Χριστίνα – Ιωάννα 

14. Ντεμολλάρι Μαίρη 

15. Ρότσκου Αναστασία 

16. Τσομπανούδης Ελευθέριος 

17. Φούρκας – Γεωργιάδης Αλέξιος 

18. Φούρναρης – Σπανόπουλος Κωνσταντίνος 

19. Χαραλαμπίδου Δανάη 

20. Χατζηασεμίδου Χρυσούλα 

21. Χοροζίδης Φίλιππος – Γεώργιος 

22. Χοχλάκη Ευγενία 

23. Χριστίδης Παναγιώτης – Γεώργιος 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (3) 

1. Μόσχου Ευαγγελία (Φιλόλογος) 

2. Βλέτσης Αντώνιος (Φιλόλογος) 

3. Παπανδρίκου Γερασιμούλα (Μουσικός) 

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 31