Καλωσόρισμα


Ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του σχολείου βρίσκεται σ’ αυτόν το ιστοχώρο. Η νέα ιστοσελίδα συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος των δημοσιεύσεων των παλαιότερων ιστοσελίδων, για να έχουμε όλοι ένα χώρο αναφοράς και καταγραφής της μεγάλης προσφοράς του σχολείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Kαλή περιήγηση!


Ιστοσελίδα

Η πρώτη ιστοσελίδα του σχολείου ξεκίνησε να λειτουργεί κατά το σχολικό έτος 2003-2004 και φιλοξενήθηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Οι αλλαγές στις τεχνολογίες του διαδικτύου και τα προβλήματα που άρχισαν να εμφανίζονται μετά από κάποια χρόνια οδήγησαν το 2011 το σύλλογο διδασκόντων στην απόφαση για την αλλαγή του παρόχου φιλοξενίας και τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας στη διεύθυνση msth.gr. Η παρούσα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε, για τους ίδιους παραπάνω λόγους, το 2019 και αντικατέστησε την προηγούμενη στην ίδια διεύθυνση.

Εκπαίδευση

Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι δημόσιο σχολείο. Τα μαθήματα γενικής παιδείας του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου διδάσκονται κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας. Τα μουσικά μαθήματα αποτελούν το 1/3 περίπου των μαθημάτων.

Εγγραφές - Μετεγγραφές

Στο σχολείο εγγράφονται 72 μαθητές στην Α΄ Γυμνασίου έπειτα από επιτυχή εξέτασή τους στη διαδικασία επιλογής που διενεργείται περί τα μέσα Ιουνίου κάθε χρόνο. Για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του νομού που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο διενεργούνται κατατακτήριες εξετάσεις κάθε Σεπτέμβριο, εφόσον προκύψουν κενές θέσεις.

Μουσικά Σύνολα

Τα μουσικά σύνολα αποτελούν βασικό κορμό της εκπαίδευσης των μουσικών σχολείων. Οι μαθητές αφιερώνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών 2 ώρες την εβδομάδα στο Γυμνάσιο και 4 στο Λύκειο για να εκφραστούν παίζοντας μουσική, τραγουδώντας, χορεύοντας, δημιουργώντας. Η συνεργασία μαθητών διαφορετικών τάξεων με τους υπεύθυνους καθηγητές των συνόλων οδηγεί όχι μόνο στην απόκτηση γνώσης και δεξιοτήτων, αλλά και σε εκδηλώσεις, πολύτεχνα έργα και συναυλίες υψηλού επιπέδου για τα σχολικά δεδομένα της χώρας.

Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός

Το σχολείο διαθέτει μεγάλες, άνετες και φωτεινές αίθουσες για τη διδασκαλία των γενικών μαθημάτων και μικρότερες για τα μουσικά μαθήματα, ατομικά και ομαδικά. Χώροι αναψυχής, πράσινο, λαχανόκηπος και συστάδα πεύκων συνθέτουν ένα όμορφο εξωτερικό περιβάλλον, ιδανικό για παιχνίδι, χαλάρωση, συζητήσεις, περισυλλογή και διδασκαλία στην εξοχή.