Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Ένωση Αποφοίτων Μουσικών Σχολείων Ελλάδας-2η πρόσκληση Γ.Σ.

0
0
0
s2sdefault

Ανοιχτή Επιστολή – Πρόσκληση

2η Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης, λόγω μη απαρτίας της 3ης Φεβρουαρίου.
Μέλη της ένωσης μπορούν να γίνουν οι Απόφοιτοι Γυμνασίου ή Λυκείου Μουσικών Σχολείων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διά του παρόντος

η «Ένωση Αποφοίτων Μουσικών Σχολείων Ελλάδας»

προσκαλεί όλους τους ενδιαφερομένους στην 1η Γενική Συνέλευσή της που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αρ. 152, στις 10 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Κυριακή, και ώρα 17:00. Στη συνέχεια της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν Εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της Ένωσης.

Λίγα λόγια για την Ένωση – Κάλεσμα

Η «Ένωση Αποφοίτων Μουσικών Σχολείων Ελλάδας» (“Alumni Association of Greek Music Schools”) αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθμόν 527/2018 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών (Εκούσιας Δικαιοδοσίας) στις 11 Δεκεμβρίου 2018 και έχει ως έδρα τον Δήμο Αθηναίων.
Όπως αναγράφεται στο υπ’ αριθμόν 2 Άρθρο του Καταστατικού της Ένωσης [Σκοπός], οι σκοποί της αφορούν, μεταξύ άλλων, και «στη διατήρηση των δεσμών και των σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων της ελληνικής επικράτειας», «στην προάσπιση και την υποστήριξη του θεσμού των Μουσικών Σχολείων», καθώς και «στην προαγωγή και τη συμβολή στη μουσική, τις τέχνες, τις επιστήμες και τον πολιτισμό».
Ως απόφοιτοι Μουσικών Σχολείων της χώρας, γνωρίζουμε ότι η μουσική και η εν γένει καλλιτεχνική παιδεία πλάθουν ανθρώπους με ευαισθησίες, με αγωγή, με ήθος. Ανθρώπους με οξυμμένη κρίση. Ανθρώπους ευαισθητοποιημένους. Πνευματικά, κοινωνικά και πολιτικά ώριμους. Ανθρώπους με αντιστάσεις και άμυνες σ’ έναν συνεχώς (μετα)βαλλόμενο κόσμο. Και παιδιά χαρούμενα, ευτυχισμένα.
Επιπλέον, το Μουσικό Σχολείο ως θεσμός, αλλά και ως εκπαιδευτική πραγματικότητα και πρακτική, συμπληρώνει τη Γενική Παιδεία με μία διευρυμένη και στέρεα καλλιτεχνική και μουσικο-αισθητική εκπαιδευτική αγωγή, με μία υψηλής αξίας και αισθητικής εκπαίδευση.
Οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων αποτελούμε, ως εκ τούτου, το απτό και ζωντανό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο θεσμός των Μουσικών Σχολείων πραγματώνει το όραμα της υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, στη δημόσια και δωρεάν παιδεία της χώρας.
Επ’ ευκαιρία, λοιπόν, και της συμπλήρωσης κατά το τρέχον σχολικό/ ακαδημαϊκό έτος τριάντα (30) ετών από την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων, με πρώτο το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το 1988, τα ιδρυτικά μέλη και το ΔΣ της Ένωσης καλούν όλους τους αποφοίτους των Μουσικών Σχολείων της ελληνικής επικράτειας να στηρίξουν τους σκοπούς της Ένωσης και να τη στελεχώσουν με νέα μέλη.
Παρακαλούνται, τέλος, οι κύριοι Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων της χώρας να ενημερώσουν άπαντες τους ενδιαφερομένους (μαθητές, αποφοίτους, διδακτικό προσωπικό, γονείς, φίλους των Μουσικών Σχολείων κ.λπ.) για τα ως άνω.

Θα χαρούμε πολύ με την παρουσία σας!

Εκ μέρους του προσωρινού ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Καρανίκας
Απόφοιτος Μ. Σ. Πειραιά  

Ο Γραμματέας
Ευστάθιος Παπαγεωργίου
Απόφοιτος Μ. Σ. Πτολεμαΐδας

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νέα Ανακοινώσεις Ένωση Αποφοίτων Μουσικών Σχολείων Ελλάδας-2η πρόσκληση Γ.Σ.