Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση CD ΜΣΘ

0
0
0
s2sdefault

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη δεύτερη κατά σειρά δισκογραφική παραγωγή του με τίτλο "Νεανικές Δημιουργίες 2017-2018".

Μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν και ερμήνευσαν πρωτότυπες βραβευμένες συνθέσεις τους, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο CD με τίτλο Νεανικές Δημιουργίες 2017-2018. Οι ηχογραφήσεις έγιναν το Νοέμβριο και το Μάρτιο του 2018 στο Εργαστήριο Τεχνολογιών Ήχου και εικόνας ΤΕΧΝΕΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Την ηχοληψία, την επεξεργασία, το mastering του CD έκανε ο Φώτης Σακαλής, τη σχεδίαση του εντύπου οι γραφίστες Χρήστος Διττόπουλος και Μάνος Τσεσμελής. Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν είναι στιγμιότυπα από τις ηχογραφήσεις στο Εργαστήριο και τον χώρο του Μ.Σ.Θ., τις οποίες αποτύπωσε με τον φωτογραφικό της φακό η Ευγενία Σκολίδη, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου. 

Υπεύθυνες καθηγήτριες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι οι Ευαγγελία Μητσοπούλου και Παναγιώτα Τσόκα. 

Συμμετείχαν οι: (συνθέτες) Θεοδώρα Καλογήρου, Παναγιώτα Μυσερλή, Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και (ερμηνευτές) Κατερίνα Κάιφα, Ανδρέας Καρκαφίρης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ελισάβετ Τσικαντέρη.

Την παρουσίαση προλόγισαν οι: Φώτης Σακαλής, Ε.Τ.Ε.Π. στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Βασίλης Μπακόπουλος, συνθέτης, χημικός-μηχανικός, κιθαρίστας των «Φόρμιγξ». Την εκδήλωση παρπουσίασε η Ευαγγελία Μητσοπούλου, καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Το CD διατίθεται δωρεάν στο σύνδεσμο https://soundcloud.com/mousthess1

  • cd-1
  • cd-2
  • cd-3
  • cd-4
  • cd-5
  • cd-6
  • cd-7
  • cd-8

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νέα Ανακοινώσεις el Εκδηλώσεις Μ.Σ.Θ. 2018-2019 Στιγμιότυπα από την παρουσίαση CD ΜΣΘ