Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Δράσεις στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

0
0
0
s2sdefault

    Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Κυπάρο Δημήτριο, διοργανώθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης δράσεις, στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, η οποία φέτος εναρμονίστηκε ημερολογιακά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν βιωματικά σε μια σειρά ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων και παράλληλων δράσεων.

    Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες αρχικά παρακολούθησαν την βραβευμένη με Βραβεία Κοινού στα Φεστιβάλ Λουκάρνο, Εδιμβούργου και Τορόντο ταινία με τίτλο “Bend it like Beckham” (Κάντο όπως ο Beckham) (2002), σε σκηνοθεσία της Guridnder Chadha. Η ταινία αναπαριστά τον αγώνα μιας νεαρής Ινδής να ξεφύγει από τα ασφυκτικά δεσμά και τις κοινωνικές προκαταλήψεις και να κυνηγήσει το όνειρό της (να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο που τόσο πολύ αγαπά), ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία που της παριουσιάζεται. Η επικέντρωση της ταινίας σε κοινωνικά θέματα, θεσμούς, ταμπού, προκαταλήψεις και παραδόσεις με κωμική και χιουμοριστική προσέγγιση, ενθουσίασε τους μαθητές και κατάφερε να τους μεταδόσει με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο πολλαπλά μηνύματα, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η άρση κοινωνικών, θρησκευτικών και φυλετικών προκαταλήψεων, η αναζήτηση μιας προσωπικής ταυτότητας, αλλά και ο διαρκής αγώνας να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, πέρα από κάθε δυσκολία και αντιξοότητα.

     Κατόπιν, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε πολλές και ποικίλες οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες όπως σε αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και αντιπτέρισης, ενώ παράλληλα λειτούργησαν και ένα Εργαστήριο Εικαστικών με θέμα τον Αθλητισμό (με υπεύθυνο τον καθηγητή Εικαστικών κ. Τζοβανάκη Δημήτριο) καθώς και ένα βιωματικό Σεμινάριο με θέμα "Σώμα και Φωνή" (με υπεύθυνη την καθηγήτρια Χορωδίας κ. Κρίσιλα Αγγελική). Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αθλητικές δραστηριότητες, χρέη γραμματείας και διαιτησίας εκτέλεσαν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι συνέβαλαν ενεργά και στον οργανωτικό τομέα της συγκεκριμένης Αθλητικής Ημέρας.

     Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ιδιαίτερα ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κυπάρος Δημήτριος συγχαίρουν όλους τους μαθητές για τη ζωντάνια, την ενεργητική συμμετοχή τους καθώς και την ευγενή άμιλλα και το ήθος που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των παραπάνω δράσεων και τους εύχονται καλή δύναμη για τη συνέχεια.

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νέα Ανακοινώσεις Δράσεις στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού