Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

10/11/2017 Παρουσίαση νέου CD στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

0
0
0
s2sdefault

10 11 2017afisaΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της νέας δισκογραφικής παραγωγής του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με τίτλο Νεανικές Δημιουργίες 2016-2017, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.30 στο αμφιθέατρο "Στέφανος Δραγούμης".

Μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν και θα ερμηνεύσουν πρωτότυπες βραβευμένες συνθέσεις τους οι οποίες οδήγησαν στην ηχογράφηση CD, με τίτλο Νεανικές Δημιουργίες 2016-2017. Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η νέα δισκογραφική παραγωγή του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης είναι αποτέλεσμα πολιτιστικού προγράμματος που πραγματοποίησαν μαθητές της Α και Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευαγγελία Μητσοπούλου. Μαθητές και μαθήτριες το σχολικό έτος 2016-17 συνέθεσαν και ερμήνευσαν δικά τους κομμάτια, τα οποία βραβεύθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Οι ηχογραφήσεις έγιναν τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο 2017 στο στούντιο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την ηχοληψία, την επεξεργασία, το mastering του CD έκανε ο Φώτης Σακαλής και τη σχεδίαση του εντύπου ο γραφίστας Χρήστος Διττόπουλος. Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από τις ηχογραφήσεις στο στούντιο της οποίες αποτύπωσε με τον φωτογραφικό της φακό η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Μ.Σ.Θ. Ευγενία Σκολίδη.

Την παρουσίαση προλογίζουν οι: Χρήστος Σαμαράς, καθηγητής Σύνθεσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., Δρ. Αντώνιος Κωνσταντινίδης, υπεύθυνος Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Παναγιώτα Τσόκα, καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση παρουσιάζει η Δρ. Ευαγγελία Μητσοπούλου, καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το CD διατίθεται δωρεάν στο σύνδεσμο https://soundcloud.com/mousthess.

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νέα Ανακοινώσεις 10/11/2017 Παρουσίαση νέου CD στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού