Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

29 Ιουνίου 2014 ΕΟΡΤΙΑ-25 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων: Μ.Σ.Κατερίνης & Θεσσαλονίκης

0
0
0
s2sdefault

29-6-2014 eortia 800

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΟΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων και σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, οργανώνει συναυλία την Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014, στις 7:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο των «Εορτίων» για τα 25 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων, που οργανώνει πανελλαδικά η Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων του Υ.ΠΑΙ.Θ. Στόχο των συγκεκριμένων εκδηλώσεων αποτελεί η ανάδειξη και προβολή του παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου των Μουσικών Σχολείων σε ποικίλους τομείς μουσικής και γενικότερα καλλιτεχνικής δημιουργίας και σε ποικίλα πεδία μουσικού ρεπερτορίου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δημήτρη Καραπινίδη και η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Ευστρατία Μαργαρίτη και τον κ. Λουκά Βασιλειάδη, θα ερμηνεύσουν έργα από τον ελληνικό κινηματογράφο του Μ. Θεοδωράκη, του Μ. Πλέσσα και του Μ. Χατζιδάκι. Η Ορχήστρα Θεατρικού Συνόλου του Μ.Σ.Κ., με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Αριστείδη Σκάρπα, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τη μουσική του Μ. Χατζιδάκι για το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα». Στη συνέχεια το σύνολο κρουστών του Μ.Σ.Κ., με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δημήτρη Τασούδη, θα ερμηνεύσει μουσική του Chick Corea και του Δ. Τασούδη.

Στο δεύτερο μέρος το σύνολο «Ασκήσεις 'Υφους» του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ναταλία Αχαλκάτση και την κ. Γεωργία Τέντα, παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Παρακαλούμε, προσέχετε τα προσωπικά σας κενά - Please, mind your personal gaps». Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ακούγοντας με τα μάτια» και βασίζεται σε τεχνικές του ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού, του physical theatre και της δημιουργικής γραφής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Διευθύντρια
Ειρήνη Μωσαΐδου

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις στο Μ.Σ.Θ. 2013-2014 29 Ιουνίου 2014 ΕΟΡΤΙΑ-25 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων: Μ.Σ.Κατερίνης & Θεσσαλονίκης