20-11-2012 Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού από τον John Britton στο ΜΣΘ

13 Δεκεμβρίου 2012

Στο πλαίσιο του μαθήματος του συνόλου ”Ασκήσεις Ύφους”, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11.30-14.30 στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, σεμινάριο σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού (physical theater) από τον John Britton, .

Ο John Britton είναι Λέκτορας “Performance” στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield (Αγγλία) και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ensemble Physical Theatre : Training & Performance”. Διδάσκει στην Σουηδική Ακαδημία Μπαλέτου της Στοκχόλμης. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Ensemble Σωματικού Θεάτρου “Duende”, με έδρα την Μεγ. Βρετανία, με μέλη καλλιτέχνες διαφόρων τεχνών και από διάφορα μέρη του κόσμου.

Μελετά και αναπτύσσει τη δική του προσέγγιση στο Ensemble Σωματικό Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο εδώ και 20 χρόνια με σεμινάρια στην Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μεξικό και Αυστραλία. Η δουλειά του βασίζεται τόσο στο θέατρο όσο και στο χορό, έχοντας επιρροές από την Ευρωπαϊκή Εργαστηριακή Θεατρική Έρευνα.Είναι performer (με ειδικότητα στον σόλο αυτοσχεδιασμό που έχει παρουσιαστεί στην Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Μεξικό, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Πορτογαλλία και Ελλάδα), συγγραφέας και σκηνοθέτης με ειδικότητα το ‘Ensemble Σωματικό Θέατρο’, δουλεύοντας κυρίως με την δική του διεθνή θεατρική ομάδα DUENDE με περφόρμερ από Αγγλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά και Ελλάδα (με την συμμετοχή των Αλίκη Δουρμάζερ και Εύα Τσούρου).

Αυτή τη στιγμή ασχολείται με την συγγραφή του βιβλίου “Encountering Ensemble” προς έκδοση από την Methuen το 2013. Έχουν δημοσιευτεί εκτενή άρθρα για την δουλειά του στο επιστημονικό περιοδικό ‘Total Theatre Magazine’ (Looking for the Empty Spaces, Spring 2009) και το άρθρο του ‘The Pursuit of Pleasure – ‘Η Αναζήτηση της Ευχαρίστησης’ συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο ‘Theatre, Dance and Performance’, Routledge, Μάρτιος 2010.