Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Η Ομάδα Μουσειακής Αγωγής επισκέπτεται το Ολυμπιακό Μουσείο

0
0
0
s2sdefault

«ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ!» ΔΡΑΣΗ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ Μ.Σ.Θ., 2012-2013

2η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 

Την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μαθητών μας σε ένα σύγχρονο μουσείο της πόλης μας, στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Εκεί, οι μαθητές της δευτέρας γυμνασίου (το β1 τμήμα) γνώρισαν με τα ψηφιακά δεδομένα που διαθέτει το Μουσείο ορισμένες από τις λεπτομέρειες που αφορούσαν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, καθώς για τις καταβολές και τη σπουδαιότητα των Αγώνων είχε ήδη γίνει λόγος στο σχολείο, στο εισαγωγικό τμήμα που ειδικού προγράμματος που επεξεργάστηκαν επί έναν περίπου μήνα.

Το κύριο βάρος, όμως, του προγράμματος αφορούσε τη διαδικασία διοργάνωσης των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και τον ευρύτερο αντίκτυπό τους στην κοινωνία και στα κράτη. Οι μαθητές διερεύνησαν την ιδιαιτερότητα και τις ιδιομορφίες που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες διεργασίες διεξαγωγής τους, αρχής γενομένης της αναβίωσης των Αγώνων στην Αθήνα του 1896.

Στη συνέχεια, εργάστηκαν πάνω στο υλικό που στάλθηκε από το Μουσείο με θέμα τις υποψηφιότητες των πέντε πόλεων (Μαδρίτη, Ντόχα, Κωνσταντινούπολη, Τόκιο και Μπακού) που διεκδικούν την ανάληψη διοργάνωσης των Αγώνων του 2020.

Την ημέρα διεξαγωγής του προγράμματος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τα εκθέματά του (μεταξύ αυτών, μετάλλια, στολές και αθλητικό εξοπλισμό των ολυμπιονικών μας) από την υπεύθυνη στο Μουσείο, κα. Παζαρλίδου. Στο τέλος, συμμετείχαν σε «αγώνα επιχειρηματολογίας – δρώμενο» που ανέδειξε από πλευράς των μαθητών μας τα αποτελέσματα της επεξεργασίας και κατανόησης του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

Σύνδεσμος: http://www.olympicmuseum-thessaloniki.org/

 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της Μουσειακής Αγωγής: Αρζόγλου Α. και Τζημούλη Ε.

Συνημμένο το φωτογραφικό υλικό που παραχωρήθηκε από τις καθηγήτριες Αρζόγλου Α. και Τζημούλη Ε.

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (18-12-2013 OLYMPIAKO MOUSEIO THESSALONIKIS.pdf)18-12-2013 OLYMPIAKO MOYSEIO_fotografies[ ]1266 kB

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δράσεις Μουσειακή αγωγή Η Ομάδα Μουσειακής Αγωγής επισκέπτεται το Ολυμπιακό Μουσείο