Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Η Ομάδα Μουσειακής Αγωγής στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

0
0
0
s2sdefault

2η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
(Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO τηλ: 2310240002, 2310240403, 2310251928)

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Για τον ίδιο σκοπό, της εξοικείωσης των μαθητών με το χώρο και τις δράσεις των Μουσείων, πραγματοποιείται και η δεύτερη επίσκεψη μέσα στο πλαίσιο μουσειακής δράσης του σχολείου μας. Αυτήν τη φορά αφορά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τους μαθητές του δεύτερου τμήματος της Α΄ γυμνασίου (Α2) του Μ.Σ.Θ. Οι μαθητές θα ξεναγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου και στη συνέχεια θα υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καλούμενοι να βιώσουν μια ψυχαγωγική εμπειρία που αποσκοπεί φυσικά στον εμπλουτισμό των γνώσεών τους με ταυτόχρονη καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης, κυρίως όμως στην αφύπνιση και την καλλιέργεια της αισθητικής τους αντίληψης με τη δημιουργία δικών τους κατασκευών.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο πρόγραμμα του Μ.Μ.Σ.Τ. για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 
«Μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων και με τη χρήση διαφόρων τεχνικών και υλικών, οι έφηβοι παροτρύνονται να προσεγγίσουν τα εκθέματα, να τα κατανοήσουν και να εμπνευστούν από αυτά ομαδικές και ατομικές δημιουργίες. Το μουσείο μετατρέπεται έτσι σε χώρο διαλόγου, δράσης και έμπνευσης ενώ δεν λείπουν οι βιωματικές δράσεις. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οδηγούνται στο κατάλληλα εξοπλισμένο εργαστήριο όπου κατασκευάζουν ένα δικό τους ‘έργο τέχνης’».

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου συμμετείχε το Α2  Τμήμα του Σχολείου μας. Στο συνημμένο αρχείο που ακολουθεί, θα δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών και τις δημιουργίες τους.
Συνοδοί καθηγητές: Τζημούλη Ελένη και Αρζόγλου Αναστασία.

[Το κείμενο συντάχθηκε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες της μουσειακής αγωγής και το υλικό παραχωρήθηκε από την Α. Αρζόγλου και Ε. Τζημούλη]

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (mmst.pdf)Eikones-Makedoniko Mouseio Sygxronis Texnis[ ]4796 kB

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δράσεις Μουσειακή αγωγή Η Ομάδα Μουσειακής Αγωγής στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης