Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

2008-2010 "Music Library"

0
0
0
s2sdefault

eTwinning ΜUSIC LIBRARY: ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ eTwinning 2010
Συντονιστής-υπεύθυνος εκπόνησης έργου: π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης

Συνεργαζόμενες Σχολικές Μονάδες
Mουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης,  Ελλάδα,
Istituto Comprensivo D’  Onofrio- Ιταλία
Istituto Comprensivo Rosario Porpora-Ιταλία
Southwater Infant School, ΗνωμένοΒασίλειο
Yildirim Beyazίt Anadolu Lisesi, Τουρκία,
CP EL PRADILLO, Ισπανία
Scoalanr. 161, Ρουμανία

Επτά σχολικές μονάδες από έξι Ευρωπαϊκές χώρες εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τη δημιουργία μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης μουσικής Ευρωπαϊκών χωρών, την παραγωγή πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων και ψηφιακών εκπαιδευτικών ταινιών με  διαθεματικό περιεχόμενο και σε ομαδοσυνεργατικό και διαδικτυακό περιβάλλον και τη παραγωγή και παρουσίαση χρήσιμου εκπαιδευτικού υλικού για σχολικές εκδηλώσεις  μέσα από το έργο τους Music library (έτη υλοποίησης 2008-2010).
Δραστηριοποιήθηκαν ενεργά περισσότεροι από 200 μαθητές και 20 συνεργάτες καθηγητές ενώ ολοκληρώθηκε μία σημαντική παραγωγή μουσικών έργων σε μορφή πολύγλωσσων παρουσιάσεων powerpoint με σχέδια, εικόνες και παρτιτούρες που δημιούργησαν οι μαθητές. Πολλές δραστηριότητες εντάχθηκαν στο πλαίσιο εορτασμού συμπλήρωσης 5 χρόνων από την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος  eTwinning. Άξιο αναφοράς είναι το μουσικό παραμύθι-κουκλοθέατρο ''Ο μαγευτικός αυλός'' του Χάμελιν που γυρίστηκε σε τρεις χώρες.  Η μουσική σύνθεση-υπόκρουση έγινε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, οι κούκλες κατασκευάστηκαν στην Αγγλία και το κουκλοθέατρο παίχτηκε και μαγνητοσκοπήθηκε στην Ιταλία.
Η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στο εν λόγω έργο είναι πραγματικά πολύ δημιουργική. Έγινε χρήση μουσικού λογισμικού επεξεργασίας και ηχογράφησης ήχου, όπως Finalle, Sibelius, Cooledit, Cd Extractor, ειδικού λογισμικού Winbraille για τους μαθητές με μειωμένη όραση, παραγωγή και επεξεργασία ψηφιακών ταινιών,  πολύγλωσσων παρουσιάσεων,  αρχείων mp3 και χρήση της τηλεκπαίδευσης Elluminate.
Με τη συμμετοχή μας στο 5ο eTwinning Συνέδριο της Σεβίλλης και με τη συμμετοχή μας στη eTwinning Band ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες και προοπτικές για τη επέκταση του έργου και για τη δημιουργία  μιας μόνιμης eTwinning Ορχήστρας. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρούμε την επιλογή μας από την Κεντρική Υπηρεσία eTwinning για τη συγγραφή άρθρου στο eTwinning Book 2010 ''Οι φωνές του eTwinning''.

[Όλο το υλικό παραχωρήθηκε από τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη]

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δράσεις Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning 2008-2010 "Music Library"