Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

15-9-2014 O Λαχανόκηπος του Μ.Σ.Θ.

0
0
0
s2sdefault

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, πρωί πρωί, ένας περίεργος επισκέπτης έφτασε με το ποδήλατό του στο σχολείο μας. Είχε μαζί του μία σακούλα θησαυρού. Ήθελε λέει να μοιραστεί τους θησαυρούς του με την γη και τα παιδιά του σχολείου μας. Οι θησαυροί του ήταν πολύτιμοι σπόροι, ελληνικοί παραδοσιακοί σπόροι, γόνιμοι σπόροι με παρελθόν και μέλλον, από την εναλλακτική κοινότητα που ασχολείται με την διατήρηση παραδοσιακών σπόρων "Πελίτι".

Ξεκινήσαμε αμέσως με μία ομάδα από μαθητές που παίζουν μπουζούκι, ούτι, σαξόφωνο, κρουστά, ακορντεόν, κλαρινέτο και κιθάρα αλλά ξέρουν και να ψάχνουν για θησαυρούς, χρησιμοποιώντας φτυάρι, τσάπα και άλλα σκαπτικά εργαλεία χειρός.

Προετοιμάσαμε το έδαφος. Αφρατέψαμε το χώμα, κάναμε έξι παρτέρια. Ασυναγώνιστοι ο Βασίλης και ο Νεκτάριος.

Από χέρι σε χέρι δόθηκαν οι θησαυροί.

Σπάρθηκαν και σκεπάστηκαν απαλά, στους ήχους μιας κιθάρας που έπαιζε λίγο πιο πέρα.

Αφήσαμε το πότισμα στα σύννεφα και η αλήθεια είναι πως έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν.

Σπείραμε σέσκουλα, κινέζικο λάχανο, μαϊντανό, μαρούλι. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα γεννητούρια των μικρών φυτών!

Ευχαριστούμε τον βιοκαλλιεργητή κ. Βασίλη Μεσσιτίδη για την προσφορά του και την ενημέρωση των μαθητών για τους παραδοσιακούς σπόρους. Υπεύθυνη για την δράση η καθηγήτρια του σχολείου Α. Πένογλου.

Για τη σχετική παρουσίαση από το slideshare πατήστε εδώ.

Στοιχεία επικοινωνίας

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Προέκταση Εγνατίας 118, Πυλαία Τ.Κ. 555 35

Τηλ: 2310 300 828

φαξ: 2310 300 630

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

   Copyright

ccΤο περιεχόμενο αυτού του δικτυακού τόπου χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.

- Τα πνευματικά δικαιώματα παντός περιεχομένου ανήκουν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται κατά περίπτωση.
- Έγγραφη άδεια έχει δοθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους γονείς ή κηδεμόνες για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών και τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, ηχητικών αποσπασμάτων, βίντεο, εργασιών, καλλιτεχνικών έργων κ.ά. των μαθητών. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση των παραπάνω από τρίτους.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δράσεις Περιβαλλοντικές δράσεις 15-9-2014 O Λαχανόκηπος του Μ.Σ.Θ.